Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kinderboekenweek 2018


Drie verschillende voorstellingen van elk ca. 30 minuten, voor onder-, midden- en bovenbouw, gemakkelijk te combineren voor een vertelochtend of middag voor de hele school. Uitbreiden naar voorstelling van een uur is geen probleem.

Een rugzak vol vriendjesWie 'Een rugzak vol vriendjes' heeft, is nooit meer alleen. In de  kinder-boekenweek kan dat alvast. In een grote rugzak zijn de wonderlijkste verhalen verborgen. De kinderen gaan er zelf naar op zoek. Korte verhalen, over hoe lastig het soms is om een vriendje te vinden, hoe je ook je best doet. Over dat je heel goed vrienden kunt worden ook al loopt het in het begin een beetje stroef. Verhalen over vrienden die elkaar helpen, ook al zijn ze dat eerst niet helemaal van plan. Maar ook het verhaal over de dieren in het bos dik of dun, bruin, grijs of roze, heel klein of verschrikkelijk groot, die zo vanzelfsprekend vrienden zijn, dat ze niet eens boos worden wanneer er iets verschrikkelijk mis gaat. De rugzak mag leeg. Maar of dat zal lukken is nog maar de vraag. Spannend wordt het in ieder geval. Van 4 – 8 jaar.

‘De Wilde Jongen’, dat is niet zijn echte naam, De wilde jongen en de beermaar zo noemt iedereen hem. Gewoon, omdat hij zo wild is. Omdat zijn benen steeds rennen en springen en zijn armen steeds zwaaien en wijzen. Voor spelletjes is zijn geduld te klein. Bij wedstrijdjes zetten zijn benen hem steeds op de verkeerde plek. De kinderen uit het dorp spelen liever zonder hem. Hij kan toch niks.
Maar dan is er de Beer. Die eet wat de dorpelingen willen eten. Zodat het hele dorp honger moet lijden, het Grote Feest niet door kan gaan en iedereen nog bang is bovendien. Niemand weet een oplossing. Niemand durft. Maar De Wilde Jongen staat te springen: misschien wordt hij wel vrienden met de beer. Van 7 – 10 jaar.

Vrienden in de burchtZe is de dochter van een roverhoofdman en groeit op tussen twaalf ruwe bonken in een burcht bovenop een rots. De gruwelijke wildernis van het donkere bos rondom de burcht ontdekt ze alleen. Van haar vader leert ze niet bang te zijn. Van zichzelf leert ze zwemmen, op rotsen klimmen en niet verdwalen. Tot de Roversdochter vriendschap sluit met die jongen uit die andere roversbende. Een vriendschap die veel dieper gaat dan ze ooit kan denken en die leidt tot een ongelooflijke dappere daad. Gewoon, omdat ze vrienden zijn. Van 9 – 12 jaar.

> verhalen voor kinderen